Hoppa till huvudinnehåll

Till: Statens järnvägar, SJ

Återinför de tysta kupéerna, SJ

Snälla SJ, återinför de tysta avdelningarna på era snabbtåg! 2 klass Lugn fungerar inte alls lika bra som dem, eftersom "lugn" är mer öppet för tolkning än "tyst".
Rimligast vore egentligen, att de människor som vill använda tågresan till möten och jobbsamtal fick boka (dyrare) biljetter i särskilda vagnar avsedda för detta. Men enklast vore att återinföra tyst kupé!

Varför är det viktigt?

SJ införde en gång sina tysta avdelningar för att vi som blir störda av mobil/webbsamtal, datorhögtalarljud etc. under vår resa skulle ha chans att undvika sådant. För en tid sedan bytte dock SJ ut de tysta kupéerna mot "2 klass Lugn". Men att det är "lugnt" där kan man verkligen inte vara säker på. Av de oansenliga skyltarna som berättar vad man ska tänka på i denna kupé framgår att mobiler ska vara på ljudlöst och samtal föras i låg samtalston. Men vad är "låg"? Jo, högst individuellt, märker den som har biljett i lugn kupé.
I 2 klass lugn kan man hamna intill såväl stora sällskap som sitter och pratar med varandra, som personer som pratar i mobil. Ändå är det dyrare att köpa biljett till 2 klass lugn än till vanlig 2 klass. Det känns bakvänt!

Hur den kommer att överlämnas

Skicka digitalt.

Uppdateringar

2022-05-23 22:05:36 +0200

10 underskrifter nådda