Hoppa till huvudinnehåll

Till: Politiker i Åmåls kommun

Låt Västra Åsen Tjuke vara orört. Låt bygga SÄBO på mer central plats i Åmåls kommun

Missade vi vår möjlighet på ynka veckor maj/juni då endast två yttranden från allmänheten inkom så har vi en sista möjlighet tänker jag.

Vet att vi är många som önskar att Åmåls kommun kan placera ett SÄBO på centralare plats för våra äldre.

Delvis pga önska om att bevara Västra Åsen Tjuke i sin naturliga form med den rekreationsplats det faktiskt är, med
djur och friluftsliv. Vi behöver inte mer trafik här ute och mer nedhuggna träd.

De äldre och dess anhöriga önskar en mer central plats ( de äldre jag träffat i jobbet och privat) De äldre kommer troligen inte ta del av den fina miljö Tjuke erbjuder då det är svårt som det är med att få ihop bemanningen att ens ombesörja daglig omvårdnad. Så tror jag knappast det blir massa promenader där ute Så därför tror jag snarare på central placerat boende där anhöriga mer tillgängligt kan hälsa på sin mamma/pappa medans man ändå är och exempelvis handlar. Man tar troligen i större utsträckning ut sin kära mamma eller pappa på en promenad vid Åmålsån, gågatan, något café, bibliotek eller apotek småärenden med små turer som ger så mycket för att tillgängligheten finns även om det regnar eller snöar ute så kan man lättvindigt byta miljö på några få minuter, som glädjer den boende. Som önskar se människor, rörelse, djur och liv! Tänk all glädje att ta del av julskyltningen, påskparaden, alla evenemang-året om, blommor som pyntas och vår Åmålså med ankorna. Barn i lekparken, varför inte en en glass på Blå. Alla fina båtar i hamnen, Kulturmagasinet m.m Åmål ni har de mesta!

Jag förstår tanken bakom att Tjuke är en fin plats. Men tyvärr kommer den förintas med boendet då det blir mycket kala ytor och det naturen själv skapat så fint,försvinner iväg.

Jag hoppas verkligen Åmål kommun lyssnar på sina invånare för vi har så mycket fint i Åmål och det kan vara bra att ta och lyssna invånarnas åsikter.

Varför är det viktigt?

.

Åmål, Sverige

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Uppdateringar

2023-08-25 16:15:42 +0200

10 underskrifter nådda