Hoppa till huvudinnehåll

Till: Vänsterpartiet/Miljöpartiet

Bort med Lövblåsare som förgiftar miljön

Hej Vänsterpartiet och Miljöpartiet

Skriver till er för att ni är de partier som främst försöker förbättra tillvaron för både naturen och människorna.
Hoppas ni har tid att engagera er för att ta bort lövblåsare som förgiftar miljön för både naturen, djuren och människan.

I takt med att miljöproblemen med bensindrivna lövblåsare uppmärksammas, har de också börjat förbjudas på vissa håll i världen.

Kalifornien förbereder ett försäljningsförbud för av bensindrivna lövblåsare till år 2024. Och ett hundratal amerikanska städer har redan förbjudit eller inskränkt användningen av dem, i Washington blir de förbjudna vid årsskiftet.

I Europa är bensindrivna lövblåsare inte förbjudna, men det tyska miljödepartementet avråder från användning. Och för den som inte vill kratta, kommer allt fler eldrivna och mer tystgående lövblåsare på marknaden

Överallt i samhället används dessa lövblåsare som för ett hemskt oljud och förorenar naturen och tillvaron. Att flytta runt löv med en bensin driven maskin som sprider ut avgaser och som kräver skydds-lurar av den som utför arbetet är galet. Och många små djur som maskar, insekter, små däggdjur, kan förlora sin livsmiljö och föda genom att löven helt tas bort. Det drabbar även fåglar som söker föda bland löven och utsläppen förorenar livsmiljön för allt levande.
Ofta börjar arbetet kring bostadsområden tidigt på morgonen och lövblåsningen håller på länge med smärtsamt höga oljud. Så bra om vi tillsammans reagerar mot dessa både miljö- och ljud-skadliga lövblåsarna och förhoppningsvis får en trivsammare och mer hållbar tillvaro.

Kan ni på Vänsterpartiet/Miljöpartiet göra något för att den skadliga lövblåsaren tas ur bruk, är jag mycket tacksam.

Varför är det viktigt?

Överallt i samhället används dessa lövblåsare som för ett hemskt oljud och förorenar naturen och tillvaron. Att flytta runt löv med en bensin driven maskin som sprider ut avgaser och som kräver skyddslurar av den som utför arbetet är galet. Och många små djur som maskar, insekter, små däggdjur, kan förlora sin livsmiljö och föda genom att löven helt tas bort. Det drabbar även fåglar som söker föda bland löven och utsläppen förorenar livsmiljön för allt levande. Ofta börjar arbetet kring bostadsområden tidigt på morgonen och lövblåsningen håller på länge med smärtsamt höga oljud.

Så bra om vi tillsammans reagerar/skriver under mot dessa både miljö- och ljud-skadliga lövblåsarna och förhoppningsvis får en trivsammare och mer hållbar tillvaro.

Hur den kommer att överlämnas

Skickar sedan underskrifterna digitalt till Vänsterpartiet och Miljöpartiet

Kategori

Uppdateringar

2023-05-03 07:31:34 +0200

25 underskrifter nådda

2022-06-22 12:16:01 +0200

10 underskrifter nådda