Hoppa till huvudinnehåll

Till: Electrolux, Ericsson, H&M, och Svenskt näringsliv

Dags för svenska storföretag att ta sitt klimatansvar

Dags för svenska storföretag att ta sitt klimatansvar

Tre svenska företag (Ericsson, Electrolux och H&M) orsakar tillsammans mer växthusgasutsläpp än hela sveriges befolkning. Sverige måste nå nollutsläpp innan 2030. Det betyder myndigheter och individer, men också de största bovarna: företagen. Det är dags för företagen att sluta gömma sig bakom floskler och pytteförbättringar och istället redovisa hur de tänker göra hela sin produktionskedja klimatneutral innan 2030. Den här kampanjen vill se en sådan redovisning från var och ett av de tre ovan nämnda företagen, och samtidigt vara en uppmaning till andra företag att göra likadant.

Se: https://www.di.se/hallbart-naringsliv/tre-bolag-varre-an-hela-sverige/

Varför är det viktigt?

Det finns inga alternativ längre - den mänskliga civilizationen måste nå nollutsläpp eller dö. Utan att storföretagen tar sitt ansvar når vi inte dit. När jorden inte längre ger föda kan du inte äta dina pengar, har det länge sagts inom miljörörelsen. Det är mer sant än någonsin. Även VD:ar och styrelsemedlemmar har barn och barnbarn som redan lever i en långsamt döende värld. Än har de chansen att vara en del av motgiftet istället för att skynda på processen, men tiden är kort. Dags för storföretagen och Svenskt Näringsliv att visa att även företag består av människor.

Hur den kommer att överlämnas

Namninsamlingen ska överlämnas till H&Ms ordförande Stefan Persson, antingen via e-post eller, om vi blir många nog att några Stockholmsbor vill ansluta sig och hjälpa till och leverera den via H&M:s huvudkontor på Mäster Samuelsgatan i Stockholm.

På samma sätt ska den överlämnas till Electrolux styrelseordförande Staffan Bohman och Ericssons styrelseordförande Ronnie Leten. Alla tre företagen har huvudkontor i eller nära Stockholm.


Anledningar att skriva under

  • Det är dags att systematiskt sänka klimatutsläppen och att tänka globalt-lokalt. Skriv under för att även storföretagen gör sitt.

Uppdateringar

2019-02-11 12:43:02 +0100

100 underskrifter nådda

2019-02-09 08:45:13 +0100

50 underskrifter nådda

2019-02-09 00:27:30 +0100

25 underskrifter nådda

2019-02-08 21:43:21 +0100

10 underskrifter nådda