Hoppa till huvudinnehåll

Till: Upplands-Bro kommun politiker

Förkortad förskoletid för barn med småsyskon är ett straff! Vi måste stoppa det NU!

Politikerna måste tänka om angående förskolans nya regler och låta våra barn vara i förskolan precis som förut!

Varför är det viktigt?

förkortad förskoletid för barn med småsyskon är den ny beslut från upplands-bro kommunen.
Varför ska ett syskon straffa barnen som går på förskola ? Är det deras misstag om föräldrarna skaffar ett till barn? Blir de mindre värdiga och har mindre rättighet att gå till förskolan bara för det?

Enligt kommunen är det så ! Barn som har fått syskon ska inte ha rättighet att fortsätta deras normala aktiviteter på förskolan. Kommunen har beslutat att barnen med föräldralediga föräldrar kan vara på förskolan max 15 timmar per vecka, det betyder 3 timmar per dag eller 3 dagar i veckan. Dessutom kommer avgiften höjas.
Allt detta är djupt orättvist och kommer att påverka barnen på många negativa sätt

-Genom att låta barnen vara på förskolan bara 3 timmar per dag eller 3 dagar per v. skapar man en känsla av utanförskap och icke-tillhörande grupp känsla

-Barnets utveckling kommer att förändras, det kommer inte vara lika komplett som för dom andra barnens utveckling . Helt enkelt för dom kommer inte kunna vara med på aktiviteter och projekt på förskolan.

-Det är inte schysst att stoppa barnets aktiviteter efter bara tre timmar efter deras ankomst till förskolan.Barnen hinner knappt komma igång med något innan det är dax att sluta för att deras tid är slut ,medans dom andra kan fortsätta med lek och andra aktiviteter

-Om familjen “bestämmer sig” för att skicka barnen till förskolan bara tre dagar i veckan, vad kommer barnen göra under de andra fyra dagar? Kommunen erbjuder inte så många alternativ, det finns ingen lekplats i centrum och nästan inget inomhus för att kunna spendera tid när det är dålig väder till exempel. De få aktiviteter man kan hänga med är angående bibliotek som inte alltid är öppet och/eller är ej intressant till barnen i ålder 3-6, och öppna förskolan som är också bara få timmar per dag (3-4)

-Föräldraledighet används nästan alltid för att ta hand om det nya lilla barnet som behöver uppmärksamhet och vård. Att ha ett barn mellan 3 och 6 år som har sina behov och begär om uppmärksamhet hela dagen hemma är också ett straff för de småsyskon som inte kommer att ha sin egen tid med föräldern Det betyder att tider som föräldrarna spenderar med sina barn blir inte lika bra kvalitet som förut. Både den stora och den lilla barn kommer att påverkas negativt.

Slutligen det är självklart att rutiner för varje familj kommer att förändras drastiskt. Det är kommunen uppgiften att anpassas sig till familjens behov, hjälpa stötta och underlätta familjens liv speciellt dem familjerna som inte kan ha andra typer av hjälp, som släktingar eller som inte kan betala en extra hjälp.

Politikerna måste tänka om! Och låta våra barn vara i förskolan precis som förut! vänligen underteckna ! Tillsammans försöker vi stoppa allt detta nu !!!!!!

Upplands-Bro kommun

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategori

Uppdateringar

2020-02-21 07:46:15 +0100

100 underskrifter nådda

2020-02-20 19:04:32 +0100

50 underskrifter nådda

2020-02-19 16:44:33 +0100

25 underskrifter nådda

2020-02-19 14:45:58 +0100

10 underskrifter nådda