Hoppa till huvudinnehåll

Till: Inspektionen för vård och omsorg - IVO

Lex Tilda/Tindra

I Sverige, år 2022, finns ett brett, starkt och djupt skydd för varje människa i lagstiftningen. De som åsidosätts, de som inte kan göra sin röst hörd, det är inte människan vi talar om. Det är alla andra djur. Djuren i våra hem, på landsbygden och på gatorna. Problemet med Sverige är att vi saknar en Djurskyddsminister, problemet med Sverige är att vi inte har en motsvarande anmälningspunkt likt exempelvis Lex Sarah, Lex Lilla Hjärtat och Lex Maria fast för djuren. Det är, med allvarsamma knapptryckningar, som jag med emfas och med varje djurälskande svensk bakom mig ämnar att förändra detta. Men utan er hjälp blir det svårt.

Mitt slutgiltiga beslut att skapa denna namninsamling - sedermera förändring på organisation- och riksnivå - kommer av artikeln som Expressen Story delade idag, 18 augusti år 2022, om hunden Tildas/Tindras tragiska slut i jordelivet. Tilda/Tindra, en älskad liten hund av ägaren Kerstin, mötte sitt tragiska öde av hemtjänstens personal som - när personalen varit på promenad med Tilda - ströps i hissen av sitt eget koppel. Till synes en olyckshändelse. Men den bristen på vaksamhet, förmåga till handling och extrema okänslighet som hemtjänstpersonalen visade, det var droppen som rann över bägaren. Tilda/Tindra lämnades i en plastpåse utanför lägenheten.

Med denna namninsamling ska ropen skalla att djuren rätt besannas. Minns Tilda/Tindra och gör rättvisa av minnet! Tillsammans skall Lex Tilda/Tindra bli verklighet!

Varför är det viktigt?

Se föregående formulering.

Sverige

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategori

Uppdateringar

2022-08-22 10:41:43 +0200

10 underskrifter nådda