Till: Region Stockholm

Stoppa ombyggnaden av Hagsätra-linjen!

I nästan 70 år har boende längst med Hagsätralinjen kunnat åka raka vägen till större delarna av Stockholms innerstad. Nu tappar vi stationerna Skanstull, Medborgarplatsen, Slussen, Gamla Stan, Hötorget, Rådmansgatan, Odenplan, St Eriksplan, Torhildsplan samt Kristineberg i och med att linjen blir blå.
Vi som valt att bosätta oss i söderort har många gjort det just pga närheten till centrala Södermalm, att våra vänner bor i närområdet eller att jobbet ligger på gröna linjen.
För att byta tåg på Gullmarsplan måste vi från 2030 åka hiss 70 meter upp från underjorden sen promenera en sträcka till ännu en biljetthall, för att sedan blippa in oss i tunnelbanan igen och stå och vänta på nästa tåg. Dvs det kommer ta mycket längre tid för boende på Hagsätralinjen att ta sig till stationer som vi idag har direkt anslutning till. Att åka till t ex Mariatorget eller kommer kräva två byten. Alla andra linjer vinner tid när Hagsätralinjen blir blå, förutom just de som idag bor längst med Hagsätralinjen.
Att man idag i modern tid kan välja att lägga så mycket tid och pengar på att göra resvägen och vardagen sämre för så många invånare är en skandal.
Tänk om och gör rätt, ingen på Hagsätralinjen vill ha det ni bygger!

Varför är det viktigt?

Vill du förlora 12 tunnelbanestationer mot 2 stationer i utbyte? Vill du ha längre restider till de stationer du oftast besöker? Vill du bo längre från stadens puls?

Just nu håller vi på Hagsätralinjen att tappa 12 stationer på vår linje. I och med att Hagsätra blir blå förlorar vi stationerna Enskede Gård, Globen, Skanstull, Medborgarplatsen, Slussen, Gamla Stan, Hötorget, Rådmansgatan, Odenplan, St Eriksplan, Torhildsplan samt Kristineberg.

Vi vill inte ha längre restid till jobbet, nära & kära eller fritidsnöjen.
Informationen om detta bygget har dessutom varit bristfällig på Hagsätra-linjen, för majoriteten vill inte ha detta.

Sverige

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategori