Hoppa till huvudinnehåll

Till: 1177.se, ansvariga inom sjukvården och politiker.

Uretritinfo nu!

Uretritinfo nu!

Kära ansvariga inom sjukvård, sjukvårdsinformation och sjukvårdspolitiken,

Vi kräver att information kommer upp om uretrit, såväl bakteriell som icke-bakteriell, på 1177 samt att anställda inom sjukvården informeras och utbildas inom denna sjukdom som så många lider av. Idag möts många av misstro och blir felbehandlade. Det måste få ett stopp och vi tror att information till både patienter och sjukvårdspersonal är rätt väg att gå.

Varför är det viktigt?

Jag som har startat "Uretritinfo nu!" heter Emma och är grundare av I Heat You. Jag sökte hjälp hos sjukvården i 15 år för vad jag, och de, trodde var återkommande urinvägsinfektioner. Eftersom jag aldrig hade några bakterier i urinen blev jag ofta misstrodd och ifrågasatt om jag verkligen kunde ha ont. Trots att jag många gånger hade så ont så jag inte kunde gå, inte kunde leka med min son på golvet eftersom kyla triggar mina problem och var tvungen att kissa flera gånger i timmen.

Jag fick också, trots saknaden av bakterier, oftast en antibiotikakur med mig hem. Något som varken är bra för min kropp, miljön eller antibiotikaresistensen.

När jag tillslut hittade rätt läkare, Roland Alvarsson, såg han direkt på ett uldtraljud att jag hade flagor i urinen. Ett säkert tecken på uretrit. Genom att få en diagnos kunde jag förstå vad som var fel och hur jag kunde linda problem samt jobba preventivt med värme. Sen dess har jag sällan haft några problem.

Min historia är jag långt ifrån ensam om. Sen jag började skriva och informera om uretrit har jag fått mail, samtal och meddelanden från kvinnor med liknande eller värre historier.

Enligt Roland så är det ungefär 500 000 kvinnor i Sverige som lider av uretrit. En halv miljon. För att dessa ska få hjälp måste vi börja ha tillgänglig information för drabbade och kunskap inom vården. Och det nu.

Kategorier


Anledningar att skriva under

  • Jag fick diagnosen för ca ett år sedan av en Urolog. Har tidigare ätit antibiotika då och då i ca 10 års tid. Jag har nu fått kortison behandlingar samt tabletter som gör urinen surare samt Versicare mot trängningar. Jag ska nu prova att sluta helt med socker och kolhydrater samt vin. (Kanske ok en gång i månaden) Jag har mått mycket bättre sedan jag fick hjälp på riktigt. Jag har icke bakteriell uretrit som triggas av bla kyla och uttorkning.
  • har haft uretrit i 1 år är så trött på det!
  • För 2 år sedan lidit av denna,hemska sjukdom,fick behandling,inget hjälpte.Hade uriträngningar 24 timmar om dygnet ,feber, ont,som kramper i underlivet ,denna fruktansvärda sjukdom.Symptomen är som vid Urinvägsinfektion ,trängningar hela tiden.Det blev så illa att jag kunde varken gå,sitta,cykla.Ingen medicin mot sjukdomen finns Jag kräver myndigheterna,lägger pengar till forskning djälvulska sjukdomen Uretrit.

Uppdateringar

2019-11-10 10:29:02 +0100

100 underskrifter nådda

2019-11-08 20:25:06 +0100

50 underskrifter nådda

2019-11-08 16:17:53 +0100

25 underskrifter nådda

2019-11-08 15:05:07 +0100

10 underskrifter nådda