Hoppa till huvudinnehåll

Till: De tolv lag som grundat 'Super League', svenska fotbollsförbundet och Sveriges regering

Vi vill inte ha någon 'Super League'

Vi vill att de tolv lag som grundat ligan som konkurrerar med Champions Leauge ska tänka om.

Vi vill att Svenska Fotbollsförbundet tillsammans med EUFA utesluter alla spelare som deltar i 'Super League' från att spela i EM.

Vi vill att Sveriges regering ska göra samma som den i Storbritannien som lovat att vända på varje sten för att stoppa utbrytarligan.

Varför är det viktigt?

"Fotboll är ingenting utan fansen"

Fotboll är det vackra spelet som är mer än en sport, det är en hel kultur. Det finns gott om berättelser om hur underdogs som reser sig och vinner mot jättelagen. Ungdomar i hela vårt land drömmer om att få spela för hemstadens lag eller till och med spela för landslaget.

'European Super League' hotar allt som är bra med fotbollen. Förslaget kommer från miljardärerna som äger fotbollslagen i de stora europeiska ligorna. De har ingen respekt för fansen eller fotbollens historia. Varför gör miljardärerna såhär? Ett enda skäl - de vill tjäna pengar.

Det är ett skamligt förslag och kommer slita ut det sista hjärta som finns kvar i sporten.

Men vi kan stoppa fotbollsmordet! UEFA som organiserar EU och Champions League hotar med sanktioner mot klubbarna som ligger bakom den konkurrerande rikemansligan. Nu måste Svenska Fotbollsförbundet säga rakt ut att ingen svensk spelare som är med i 'European Super League' får spela för landslaget.

Fotbollen byggdes av de fattiga och stjäls sporten av de rika. Fotbollen är en av våra största folkrörelser och nu måste den visa att vi inte tänker acceptera fulspelet.

Hur den kommer att överlämnas

Digitalt

Evenemangsgatan 31, 171 23 Solna, Sverige

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategori

Uppdateringar

2021-04-21 13:08:44 +0200

50 underskrifter nådda

2021-04-20 12:18:44 +0200

25 underskrifter nådda

2021-04-20 10:20:12 +0200

10 underskrifter nådda