Enade med Ukraina

Här samlar vi olika kampanjer som på något sätt jobbar för att hjälpa eller stödja Ukraina.

Skriv under någon av kampanjerna för att sätta press på den svenska regeringen att agera.

Har du någon annan vinkel för förändring kan du starta din egen namninsamling på ämnet här nedanför.

Hitta din lokala kampanj
Din plats

(10) kampanjer

 • Safe refuge for POC out of Ukraine
  It is a major responsibility and every day work to regardless the crises emphasize inclusion and Human Rights. It's is pillar intrinsic core values of EU & sustainable societies. To disregard or neglect immediate recognition and action on the issue of what POC are experiencing in Ukraine right now is undermining the over all credibility of the EU-project and it's origins. (And potentially further increased radicalisation among certain groups.)
  6 av 100 Underskrifter
  Skapad av Evelyne Touré
 • Solidaritetsupprop för järnvägsarbetarna i Ukraina
  Kära kollegor på järnvägen Sedan Rysslands invasion av Ukraina har många civila tvingats lämna landet. Väldigt många är kvar och fortfarande i behov av hjälp. Tack vare de tappra anställda på den ukrainska järnvägen har liv kunnat räddas. Vi följer noga deras modiga insatser att hjälpa människor att fly från krig och förtryck. Vi står i solidaritet med och uttrycker vårt stöd till de fantastiska insatser som görs för att hjälpa människor på flykt till en tryggare tillvaro. Vi stödjer deras krav att Röda korset ska upprätta humanitära korridorer för att ni ska kunna föra ut fler människor som önskar fly. För alla människors rätt till ett liv utan krig och förtryck. Med önskan om snar fred. Järnvägsarbetare i Sverige.
  30 av 100 Underskrifter
  Skapad av Moa Friman
 • HM och Ikea - stäng era varuhus i Ryssland!
  HM och Ikea är stora företag världen över och att ta ställning mot krig och människorättsbrott borde vara en självklarhet från deras sida! Vi behöver alla stå enade och visa vårt missnöje mot Ryssland, många företag har redan stängt ner i Ryssland för att visa protest, frågan är varför HM och Ikea inte redan gjort det?
  12 av 100 Underskrifter
  Skapad av Jessica Giannini
 • stoppa import av rysk olja/gas
  Ja, det blir stora personliga uppoffringar men jag tror och hoppas att vi inte är för bekväma för att på riktigt stoppa morden av människorna i Ukraina. Dagens Nyheter, 26 feb 2022: "Nu har det blivit för sent också för den sortens politiker som går genom livet med ett fuktat finger i luften. För att rädda freden i Europa krävs det ledare som vågar sätta sin framtid i pant, som Winston Churchill den gången. Någon som förmår att appellera till både hjärna och hjärta, till stoltheten och modet, göra klart för oss vad som står på spel och varför priset är nödvändigt att betala."
  98 av 100 Underskrifter
  Skapad av Jonas Nermyr
 • Akut hjälp till strandsatta flyktingar i Ukraina
  Vi skriver detta i hopp om att vi är många som kan enas bakom att Sverige ska organisera ett säkert och transparent mottagande för de med funktionsvariationer, BIPOC och/eller HBTQIA+ flyktingar från Ukraina som behöver en fristad, samt hjälpa de utomeuropeiska medborgare som behöver hjälp att ta sig från Ukraina till sina hemländer. Vi kan inte se på passivt medan människor riskerar att dö. Vi vill att Sverige ska 1. Skicka observeratörer till ukrainska gränsen och säkerställa fri passage för flyktingar 2. Upprätta en organisation som kan hjälpa utomeuropeiska medborgare som vill återvända till sina hemländer 3. Ordna resa till Sverige för människor med sjukdomar eller funktionsvariationer som avser att söka asyl i Sverige. 4. Säkerställa fri lejd för HBTQIA+ personer över den ukrainska gränsen och ut ur andra länder där de utsätts för risker till ett säkert 3.e land där de inte riskerar förföljelse och kan söka asyl. 5. Organisera tolkar, mat och sjukvård samt skydd från väder och vind under tiden till de som inte tillåts lämna Ukraina.
  3 000 av 4 000 Underskrifter
  Skapad av Accountability Sweden
 • Låt utomeuropeiska boende i Ukraina få korsa gränserna NU!
  Om du befann dig på flykt, föreställ dig frustrationen i att stoppas från att fly endast för ditt ursprung.
  11 av 100 Underskrifter
  Skapad av Sarah Sowid
 • Lidingö
  Vapen till ukrainska försvaret.
  De ukrainska försvararna sliter dygnets alla timmar och lägger ner sina liv för att försvara sitt land och folk, och för att kunna hålla de ryska anfallen borta från befolkningen så har Ukraina frågat Sverige om hjälp de efterfrågar svenska vapensystem som kan göra skillnad på riktigt.
  20 av 100 Underskrifter
  Skapad av Elias Jürgens
 • Stöd det Ukrainska folket, stoppa allt köp av rysk gas
  Ryssland har nu inlett ett fullskaligt krig mot ett europeiskt land, ett europeiskt land som ligger mycket nära både EU och Sverige. Stora delar av finansieringen av detta krig kommer från försäljning av naturgas. Europeiska Unionen köper in 40% av sin naturgas från Ryssland och detta genererar mångmiljardintäkter till den ryska staten. Intäkter som den ryska staten använder för att bedriva krig mot Ukraina. Det räcker inte att fördöma och beklaga sig. EU måste också agera därefter. Vi kräver att Sveriges regering i EU verkar för ett totalt stopp av allt inköp av rysk gas.
  70 av 100 Underskrifter
  Skapad av Joakim Billtèn
 • Kräv att EBU stänger ute Ryssland från årets Eurovision Song Contest
  Eurovision Song Contest kan verka marginell i sammanhanget, men det är ett stort PR-jippo som Ryssland utnyttjar till fullo för att bättra på sin image. Dessutom är varje markering mot Ryssland värd något. Det är sällan en enskild åtgärd får effekt, pressen på den ryska regimen behöver tvärtom många små insatser som totalt sett gör det ohållbart för dem att fortsätta sina folkrättsbrott.
  120 av 200 Underskrifter
  Skapad av Per Pettersson
 • Stockholm
  Utvisa Rysslands ambassadör
  Ryssland har invaderat Ukraina i strid med folkrätten. Sverige måste nu markera genom att utvisa Rysslands ambassadör.
  639 av 800 Underskrifter
  Skapad av MittSkifte - mer än en namninsamling Picture