Hoppa till huvudinnehåll

Till: Ale kommun

Förskola vid sjukskrivning

Vi som föräldrar ska kunna vara sjukskrivna utan att barnen ska drabbas och vara hemma. Att erbjuda 15h oavsett tid på sjukskrivningen är alldeles för dåligt! Man är sjukskriven utav en anledning och det är inte kul för barnet att vara med en sjuk förälder! När dom istället kan vara på förskolan, leka, utvecklas och ha roligt.. vad är det vi betalar för annars? Hur ska vi kunna bli friska och arbeta igen om vilan & möjligheten till att tillfriskna är omöjlig?
Att vi ska diskutera med rektorn om hur mycket våra barn ska få vara där när personen i frågan inte alltid är tillgänglig och ber sina anställda föra talan åt h*n är inte ok heller!

Varför är det viktigt?

Tycker det ska vara samma i alla kommuner och inte olika! Erbjuda 15h när förälder är sjukskriven är alldeles för dåligt då det är annorlunda i andra kommuner!
Hur ska vi kunna tillfriskna om vi ska ta hand om våra barn hela tiden då dom mår som bäst på förskolan? Leker med sina kompisar, utforskar saker samt lär sig så mycket!? Hur kan det vara roligt för ett barn att vara hemma med en sjuk förälder? Som t.ex. jag, inflammation i ben & arm. Jag haltar samt kan inte använda vänster arm som vanligt. Hur ska jag kunna leka med min son som vanligt? Hur ska jag kunna jaga han när han ej lyssnar och springer iväg? Jag kan inte sparka boll med min son just nu. Hur kan detta vara okej?
Ale, Sverige

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Uppdateringar

2023-05-23 21:30:12 +0200

10 underskrifter nådda