Hoppa till huvudinnehåll

Till: Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB

Ge oss hyresgäster kompensation för totalrenoveringarna på övre Norrmalm i Borås!

Ge oss hyresgäster kompensation för totalrenoveringarna på övre Norrmalm i Borås!

Vi hyresgäster vill ha hyresreduktion för den försämrade boendemiljön på övre Norrmalm som totalrenoveringarna medfört och medför!

Varför är det viktigt?

Hemmet ska vara en trygg och brukbar plats - även för hyresgäster. Boendemiljön ska kunna användas till både vila, återhämtning och till att arbeta hemifrån i pandemitider. Om hyresvärden inte tillhandahåller en fullgod hyresrätt, ska inte vi som hyresgäster behöva betala hela hyran!

Renoveringsarbetet medför högljutt buller och andra störningar som t.ex. skitiga trapphus och containerprydda innergårdar. I vissa hyreshus, som t.ex. Liljebergsgatan 45-49, har arbetet pågått löpande sedan ett halvår tillbaka. Hantverkarna från hyresvärdens underentreprenör Cattic arbetar sex dagar i veckan och även om det står att de inte ska genomföra bullriga arbeten på helgdagar förekommer självklart störningar.

Vi vill ha kompensation för totalrenoveringarna och de störningar som uppkommit/uppkommer i och med dessa - något som få av oss hyresgäster har bett om!

Denna namninsamling kommer att ges till Hyresgästföreningen, som arbetar med frågan i vårt område, bl.a. genom att förhandla med SBB.

OBS: Det är viktigt att alla SBBs hyresgäster på övre Norrmalm som känner sig störda felanmäler till hyresvärden eller påtalar detta på något annat sätt, t.ex. genom att skriva ett mejl eller ringa!

Norrmalm, Borås, Sverige

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Uppdateringar

2021-03-03 19:56:36 +0100

50 underskrifter nådda

2021-03-02 18:56:24 +0100

25 underskrifter nådda

2021-03-02 16:31:36 +0100

10 underskrifter nådda