Hoppa till huvudinnehåll

Till: Ekerö kommun, hyresgäster, de som vill bevara allmännyttan

Sälj inte ut Ekerö Bostäder!

INGEN FÖRSÄLJNING AV ANDELAR I EKERÖ BOSTÄDER - http://malaroarnasnyheter.se/ingen-forsaljning-av-andelar-ekero-bostader/

Bästa kommunledning i Ekerö kommun.

Vi ber er respektera det folkomröstningsbeslut som sade bestämt "nej!" till utförsäljning av allmännyttan på Ekerö 2012. Lyssna till era medborgare. Sälj inte ut den värdefulla allmännyttan, som ger alla, gammal som ung, folk med begränsade inkomster, möjligheten att få bostad.

Varför är det viktigt?

Hyresrättsboende på Eker; Ekerö kommun har lyckats locka till sig en riktig riskkapitaljätte, Blackstone från USA som intresserad köpare av 49% av Ekerö bostäder. I Järva, Husby med flera orter, har renovräkningar dragit fram som en farsot. Orsaken är Blackstone/D.Carnegie och deras uppköp av allmännyttiga fastighetsbestånd. Omotiverade renoveringar, med påföljande hyreshöjning visar att med en sådan bostadsförvaltning, väger hyresgästens rättigheter lätt i sitt eget hem. OBS! En ny intressent anges som ny kontrahent. Det innebär fortfarande att ovan andel av allmännyttan hamnar i ideologisk utförsäljning, med minskat inflytande för de boende. Dags för ny folkomröstning, Ekerö? Kräv en förklaring av era folkvalda till denna kapitalspekulation.
Om allmännyttan får vara kvar i kommunal ägo, kan kommunen ta sitt ansvar för bostadsförsörjningen och utveckla goda relationer till de boende och i hyresförhållandet. Det är viktigt att allmännyttan tar sitt lagstadgade ansvar för sina medborgare, och inte ser till vinstintressen framför det ansvaret.

Bild: Arild Vågen, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0, https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Eker%C3%B6_centrum_2012_02.jpg
Ekerö, Stockholms län

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Länkar

Uppdateringar

2017-10-31 10:08:21 +0100

Namninsamlingen är en framgång med 449 underskrifter

2017-08-23 12:52:40 +0200

Kamrater i hyresboende,
vi planerar nu en uppvaktning med alla våra namnunderskrifter!
Ni är många och jag tackar för ert stöd! De politiska grupperingar som stödjer folkomröstningen och Hyresgästföreningen Bromma Ekerö samarbetar i denna fråga. Vi har satt fokus på frågan om allmännyttans folkomröstade bevarande ska köras över av Ekerö kommuns ideologiska utförsäljning, eller om 49% ska hamna i händerna på privat ägande, där inflytandet över ditt hem minskar drastiskt. När datum är satt för uppvaktning/manifestation, kommer jag meddela via sidan och med meddelande till Ekeröborna; boende och sympatisörer. Sympatisörer är t ex de som undrar var deras barn och barnbarn ska bo i framtiden, och de som tycker att en kommun som har en stark allmännytta sörjer för sina medborgares rätt till ett hem. Vi står upp för en stark och utvecklad allmännytta. Tack!

2017-05-16 23:16:58 +0200

Hej igen, nu laddar vi för uppvaktning! Och se ännu fler har skrivit under, fantastiska är ni! Det lönar sig att skapa uppmärksamhet kring Ekerö kommuns kapitalspekulationer med era eller era grannars hem. Kräv svar på era frågor, make some noice, medborgare. Tack!

2017-04-06 22:50:11 +0200

Hej alla kampanjstödjare, ni har gjort en fin insats redan! I dag står vi med våra insamlade namn av sympatisörer, arga hyresgäster och engagerade medlemmar i hyresgästföreningen och tänker uppvakta politiker som vill sälja ut nästan halva allmännyttan på Ekerö av ideologiska skäl och vi ser inga rimliga förklaringar till detta! De som har FB har möjligen hittat en sida för samma sak som här men utan uppdateringar. Den avvaktar för att se om vi kan koppla samman kampanj och forum, som kan fungera för fler administratörer. Annars är det här det händer, och snart blir det bostadspolitiskt upprop efter påsk; även på Ekerö! Vi stöttar alla initiativ och hjälper till från föreningens sida; säg bara till! Och skriv under alla som bor i hyresrätt eller ni som tycker det är ett alternativ vi inte kan vara utan, för mångfaldens skull. Rädda hyresrätten!

2017-03-07 16:51:11 +0100

Hej Ekeröbor och alla supporters! Hgf har uppvaktat era politiker om allmännyttan och om vikten av att behålla ägarskapet kommunalt. Detta brev går ut till alla föreningar, och här ser du en del av det. Sprid sidan och snart har vi 350-400 underskrifter. Då lägger jag upp info om när namnlistan skall redovisas med era åsikter. Heja kamrater!
Politikerturné
Tillsammans med Kicki Almlöv, vice ordförande Hyresgästföreningen Bromma/
Ekerö, träffade jag Hanna Svensson (S), oppositionsråd på Ekerö.
Vi pratade om AB Ekerö Bostäder och kommunens bostadspolitik.
Kicki och jag betonade kommunens bostadsförsörjningsansvar samt vikten av
konkurrens inom byggbranschen och kommunövergripande samarbeten.

2017-01-30 13:53:30 +0100

Det verkar som bostadsministern har betydligt viktigare samtalspartner än förhandlingsparten och medlemsorganisationen Hyresgästföreningen. Ska diskussioner om hyresbostäder och bostadsbyggande ske i samtal med opinionsinstitutet Stockholms handelskammare?
Dagens DN reflekterar en lång serie utspel från Stockholmshandelskammare. Reformer som föreslagits av opinionen, är genomförda lagändringar idag.
Ekerö vållar besvikelse hos bostadsministern.
Se även Eso, utredning från Finansdepartementet. Rapporten under produktion.

http://www.dn.se/ekonomi/bostadsministern-reavinstskatten-bor-sankas-rejalt/

http://www.dn.se/arkiv/nyheter/experter-vill-gora-uthyrningar-mer-lonsamma/

2017-01-06 14:57:15 +0100

Hej alla fina kampanjstödjare, och gott nytt 2017!
Här på kampanjen har det varit tyst ett tag, men det händer saker under tiden. Hyresgästföreningen avvaktar en undersökning om hyresgästernas åsikter i omröstningsfrågan om utförsäljning. Vi (Bromma Ekerö) är fortfarande av den åsikten att utförsäljningen som började förhandlas i början på december -16, inte var förankrad, hade en omvittnat usel motpart till förvärvare och att det hela hade rundat kommuninvånarnas omröstningsresultat från förra försöket att sälja ut hälften av Ekerö bostäders bestånd. Så fort vi vet mer om hur den här undersökningen ska gå till, återkommer vi med nyheter. Fortsätt skriva under och dela, för det betyder att din åsikt syns när vi knackar på och uppvaktar Ekerö kommun. God fortsättning!

2016-12-08 14:34:40 +0100

Hej kampanjstödjare, imponerande arbete och spridning hittills!

Ta del av Aftonbladets granskning av Ekerö kommun och andra förtroendevaldas i kommuners bruk av skattmedel. På återhörande!

2016-12-08 14:23:11 +0100

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/GRq1J/akte-pa-lyxig-fjallresa-med-kommunens-ledningsgrupp

2016-12-08 14:21:59 +0100

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/QzOJR/man-tillskansar-sig-formaner

2016-12-08 14:20:57 +0100

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4wrJa/kommundirektoren-aker-regelbundet-till-rivieran-for-skattepengar

2016-12-06 10:01:38 +0100

Hyresgästföreningen planerar för uppvaktning av Ekerö kommun.
Hjälp mig sätta igång Fb-sidan kära sympatisörer! Det är ni som räknas. Mejla mig så lägger jag in en admin som kan dra ihop info om Ekerö och mer om bostad.! Tack och dela, dela!

2016-12-04 12:32:31 +0100

Den 3 december, lördag middag i Ekerö centrum träffar Christina Almlöf och R-Rooth från Hyresgästföreningen ekeröbor för prat om allmännytta och bostadsförsörjning. Många trevliga samtal, för ekeröborna har kloka åsikter och undrar vart deras barn och barnbarn ska bo om inte allmännyttan utvecklas. Vi träffar ett förtjusande par som delar farhågor om barnbarnens första egna boende, som nu står på spel. De hjälper de kampanjande och frusna att ta en bild denna vackra eftermiddag.

2016-12-02 13:31:21 +0100

Vi ses lördag den 3 december klockan 11:45 i Ekerö Centrum då vi demonstrerar mot utförsäljningen och träffas och nätverkar för att få Ekerö kommun på andra tankar.
Fysiska namnlistor kommer finnas på plats, välkomna alla som bryr er och vill visa vad ni tycker.

2016-12-02 13:28:58 +0100

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/forslag-om-att-salja-halften-av-ekero-bostader