Hoppa till huvudinnehåll

Till: IVO och Socialministern

Hur tänker IVO? Behöver er hjälp NU!

Det pågår just nu anmälningar och utredningar mot olika behandlingshem från IVO, gällande de regler som finns. Bland annat Solgläntan Ab och Korpberget i Kramfors.
IVO menar att de nuvarande reglerna bl.a kränker individen.
Reglerna finns ju där för att vara till hjälp för individen , för att denne behöver hjälp och behandling för att bryta sitt destruktiva liv.
Reglerna finns där även för personalen och övriga klienter, alltså en arbetsmiljöfråga.
Vad är det då för regler som är så hemska och som kränker individen?
Jo, att de ska lämna urinprov, att de får sina väskor/kläder genomsökta av personal, att de inte får ha tillgång till sin mobiltelefon och dator under en viss tid av behandlingen, att de inte får ta emot besök av vem som helst och när som helst.
De kommer ju till ett behandlingshem av en orsak, och då behövs det ju till en radikal förändring av deras liv. Där regler och förhållningssätt tillsammans med kunskap , värme och kärlek är en väg till ett bättre liv.
Så det IVO vill med unga kriminella/beroende är att sätta dom på ett hem utan urinprov, mobiltelefoner i handen så att omvärlden dom kommer ifrån fortfarande kan kontakta dom. Besök får inte begränsas utan killarna/tjejerna ska kunna ta emot besök lite hur dom vill och av vem dom vill. Dom ska också kunna röra sig fritt, glida in på stan och träffa vem de vill. Vapen och droger som personalen tidigare kunnat ta av killarna vid visitation ska nu rakt in i verksamheten.

Låt de som arbetar på dessa behandlingshem och som lägger ner sin själ och sitt hjärta i att få dessa ungdomar på rätt väg i livet, utföra sitt jobb! Ge de förutsättningar för det , inte det motsatta!

Ge dessa unga killar/tjejer som är beroende/kriminella och utsatta rätt förutsättningar och hjälp för att ändra sina liv.
Ge deras familjer den möjligheten!

Varför är det viktigt?

Hjälp mig uppmärksamma IVO på att det här är helt fel sätt för behandlingshem att kunna bedriva bra behandling på. Konsekvenserna blir katastrofala!
Låt behandlingshem kunna bedriva behandling med de regler som behövs för att hjälpa unga kriminella, drogberoende till ett bättre liv!
Reglerna finns och behövs för att bryta ett destruktivt handlande och beteende.
Ge ungdomarna och deras familjer den möjligheten!