Hoppa till huvudinnehåll

Till: Stena fastigheter

Straffa inte Andrea och hennes barn

* Riv upp alla beslut och fatta inte nya beslut som resulterar i att Andrea Ricci Persson och hennes barn bestraffas - ekonomisk eller juridiskt.

* Plantera inte nya ormhasselbuskar som orsakar eksem, problem med andningen och allergiska reaktioner hos barnen.

Varför är det viktigt?

Förra året flyttade Andrea Ricci Persson, 30, och hennes två barn, i dag ett och tre år gamla, till en lägenhet i Frölunda i Göteborg.

Ganska snart märkte hon att något påverkade dem.

- De fick eksem som kliade så att det började blöda, hade besvär med rinnande näsor och fick svårt att andas. Det var speciellt svårt om nätterna.

Hon misstänkte att det var en ormhassel, en buske som växte lutad över uteplatsen som orsakade problemen, något Göteborg Direkt skrivit om.

- Den gav ifrån sig mycket pollen. Så fort barnen fick lite på armen så fick de eksem.

Andrea kontaktade Stena Fastigheters förvaltare flera gånger för att få råd om vad hon skulle göra, men fick inget svar. I våras, när ormhasseln återigen gav barnen samma besvär, gjorde hon en serviceanmälan.

- I år kändes det ännu mer aktuellt att få bort den då jag inte ville att de skulle drabbas av andningsbesvär, och få corona på det.

När Andrea inte heller den här gången någon respons tog hon saken i egna händer och sågade ner busken. Hon märkte direkt att barnens besvär försvann.

Detta uppskattades dock inte av Stena Fastigheter. Förvaltaren kontaktade henne och meddelade att hon skulle betala en straffavgift på 9 000 kronor.

- Jag bröt ihop, det är klart att man blir chockad och ledsen. Förvaltaren sa att jag kan bli polisanmäld och vräkt om jag inte betalar.

Hur den kommer att överlämnas

Digitalt till VD på Stena fastigheter.

Uppdateringar

2020-06-11 03:06:24 +0200

50 underskrifter nådda

2020-06-09 18:55:40 +0200

25 underskrifter nådda

2020-06-09 17:17:19 +0200

10 underskrifter nådda