Hoppa till huvudinnehÄll

Till: Alla boendes i kvarteret, hyresvÀrdar som kan okeja en liten oanvÀnd plats alt. Stockholms stad

Vi mĂ„ste ju ha en kompost! đŸ„•đŸŽđŸŒ

Jag vill försöka hitta en liten plats i nÀrheten av Ätervinningscontainrarna dÀr en kompost kan fÄ vara. Det Àr allt. Det finns flera vettiga alternativ och jag tar gÀrna lite extra ansvar med att ta hand om den och informera etc.
VÀldigt lite behövs för att göra vÀldig nytta; kika pÄ vad jag presenterar hÀr nedanför!

Varför Àr det viktigt?

Följande punkter vill jag adressera:
🌍
1. Effektivisering; det Ă€r fruktansvĂ€rt onödigt att sĂ„ mycket plats i soppĂ„sar tas upp av matavfall, som endast belastar systemet. Och det Ă€r mycket plats sammantaget bara i ett hyreshus, för att inte tala om hela kvarteret, eller hela stan! đŸ„¶ Och tĂ€nk Ă€ven pĂ„ transport, avfallshantering m.m

2. Ekologi; det finns sÄ mycket anvÀndning för detta avfall och en fantastisk produkt som belöning -nÄt som vi alla kunde behöva lite dÄ och dÄ!
đŸŽđŸŒ±đŸŒżđŸŒș💐🌾
3. Gemenskap; folk i kvarteret fĂ„r nĂ„got positivt att samlas kring och en mötesplats för liktĂ€nkande skapas -Nice! đŸ‘đŸ»
4. Enkelhet; Detta Àr GRATIS nÀstintill. Kostar inget, behövs bara en liten plats och en sÀck med jord bredvid. Och nÀr man ÀndÄ Àr och slÀnger plast/glas/kartong sÄ tar man liksom med sig fruktskal&morotsknopparna med. Vips!

5. Detta passar i tiden och med vÄrt arbete att faktiskt Ätervinna, göra bÀttre, tÀnka pÄ naturen och spara in!

Vi mÄste ta hand om vÄr jord, och göra vÄrt bÀsta för att faktiskt lyckas med denna katastrofala sophantering som vi trots allt hÀr, Àven vi som mer eller mindre ligger i framkant. SÄ sjukt att vi inte har en sortering för komposterbart som ligger och gottar till sig till vÄr fördell! Jag tycker vi behöver det hÀr. Och tÀnk att detta kunde kombineras med t.ex hundÀgarens bajsupplockning -skippa plastpÄsar och anvÀnd en spade, bara rÀtt i komposten bara! En jÀkla massa plast och trista sopkorgar fyllda med skit som vi slipper -dag efter dag! Fy! Dags att vi slutar tramsa med fulingar och saker som inte Àr hÄllbara och gör nÄgot faktiskt&praktiskt i kvarteret som faktiskt gör skillnad!

WHO'S WITH ME? 🌊

Hur den kommer att överlÀmnas

Jag tÀnker kontakta hyresvÀrd alt. Stockholms stad för att presentera detta och behöver ditt stöd!

Midsommarkransen, HĂ€gersten-Liljeholmen, Stockholm, Sverige

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Uppdateringar

2021-11-12 14:51:48 +0100

Nu börjar det ticka in namn och det Àr jÀttekul att komma steg för steg nÀrmare realisering! Och just du gör skillnad -> Tack för hjÀlpen!

Jag har uppdaterat sidan lite ocksÄ sÄ den blev lite tydligare och snyggare. Har du nÄgot förslag? Bara att hojta till!!

Mvh