Hoppa till huvudinnehåll

Till: Miljöpartister, centerpartister, liberaler, kristdemokrater och moderater

Rädda parkleken i Hässelby!

Vårt styre i Stockholm påstår sig vilja stoppa segregationen och förebygga rekryteringen av unga till kriminella gäng - men just nu bedriver de en politik i motsatt riktning.

Här i Hässelby är det nu på tal om att parkstugan i Hässelängen ska rivas vilket är ett steg i helt fel riktning för skapa trygghet i vårt Hässelby.

Parkstugan är en central del av parkleken som används aktivt av organisationer som Unga Örnar och Turning Tables på somrarna. Viktiga aktiviteter som ger våra barn en meningsfull fritid.

Varför är det viktigt?

Tror det blågröna styret att barn väljer att hänga i Hässelby centrum för att det är kul? Vi i Hässelby behöver fler platser där våra barn kan leka och känna sig trygga - inte färre!

Läser man tidningen idag ser man vilka utmaningar vi i Hässelby står inför. Den som saknar en trygg uppväxt är lättare att rekrytera till ett kriminellt gäng än den som har en värdefull fritid och en framtid att tro på.

Är man i Hässelby i juli så ser vi vilka som använder lekplatserna. Det är vi som inte har sommarstugor i skärgården eller har råd med att semestra på Gotland. Lekplatserna är extra viktiga för oss som inget annat har.

Rusta istället upp parkstugan och låt det blir möjligt att låna skateboards för ungdom och låt platsen bli ännu mer levande.

Vi ska inte behöva ta bussen för att hitta trygga lekplatser för våra barn i Hässelby. Stoppa rivningen av parkstugan och våga satsa på ett tryggare Hässelby! För vi behöver fler trygga platser att umgås på - inte färre.

Hur den kommer att överlämnas

Skriv under så kommer vi att överlämna alla insamlade underskrifter till de styrande för att visa hur många vi är som vill ha en bättre framtid för våra barn!

Hässelby, Hässelby-Vällingby, Stockholm, Sverige

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Uppdateringar

2021-09-15 15:26:47 +0200

100 underskrifter nådda

2021-09-15 06:33:29 +0200

50 underskrifter nådda

2021-09-14 22:26:08 +0200

25 underskrifter nådda

2021-09-14 21:40:07 +0200

10 underskrifter nådda