Hoppa till huvudinnehåll

Till: Rikstaden

Gå eller rulla alla ÄR LIKA MYCKET VÄRDA!

Jag tycker alla funktionsnedsatta behöver mer hjälp och resurser.
GÅ ELLER RULLA. ALLA HAR RÄTT TILL PERSONLIG ASSISITANS DYGNET RUNTELLER LEVA PÅ LSS BOENDE MED LITE STÖD MED PERSONAL.
Hej mitt namn är Viktoria Andersson och jag har en cp skada som
gör att jag sitter i permobil. Jag har haft personlig assistent dygnet runt men i maj förra året blev jag av med min assistent bara för att jag var vild i hemmet då mina assistenter orkade med mig för att jag körde på de. Jag blev verbal elak och dom missförstod mig vad jag ville säga. Jag ångrar mig så mycket. Där av fick jag flytta till ett LSS Boende där jag inte trivs så bra egentligen, då jag tycker LSS Lagen ska ändras. Jag vill ha assistent men när dom är sjuka så vill jag att personalen tar hand om mig. Jag tycker detta är oacceptabelt att vi funktionsnedsatta inte får hjälp som vi vill. Alla är vi olika och vi har alla olika behov. Vissa klarar sig bättre än andra vad andra gör. Och många som mig behöver personlig assistent även fast man bor på boende.
Den här texten la jag ut i oktober 2021. 26/5 -21 kom jag hem från sjukhuset där jag varit i en månad efter en höftoperation. Jag lever med smärta och ångestproblematik och nedsatt rörelseförmåga på grund av smärta i höften. Smärtan kommer av en infektion jag fick i en höftledprotes i februari förra året.
När jag ligger i sängen upplever jag det som att jag är instängd, dvs jag får en känsla av klaustrofobi, och då behöver jag ha två assistenter nära mig hela tiden så jag kan få hjälp när jag behöver. Både om jag vill stiga upp eller om jag får ångest eller smärta.
Jag behöver ha två assistenter nattetid och hela dygnet för att kunna få den hjälp jag behöver, dvs god livskvalitet. Jag är fruktansvärt arg, får panikångestattacker och jag är ledsen på Göteborgs kommun och Försäkringskassan. Detta är diskriminering t!!!!!!!!!!!!!!
Jag blir inte lyssnad på av de som bestämmer så att jag kan få mina behov av assistans tillgodosedda. Kommunens handläggare anser att jag inte behöver vaken natt och dygnet runt fast jag behöver det.
Kommunen vill sätta mig på LSS boende för att jag behöver mycket hjälp men jag vill såklart bo hemma med assistenter. Jag är rädd för att om jag klagar på situationen och säger att jag behöver mer assistans att det betyder att jag måste flytta till ett boende. Jag har rätt till självbestämmande. Eller kan förvaltaren bestämma över mitt huvud om jag ska bo på ett boende?
Min läkare har skickat in många intyg flertal gånger men har inte fått sin röst hörd, jag har fått avslag från fk och kommunen gång på gång. Detta gör de svårt för mig att leva mitt liv och fungera. Jag måste ha hjälp med allt i min vardag och detta är oacceptabelt. Hur hade du känt om du har alla intyg från läkare men ändå inte fick den hjälpen du behöver? Jag är trött på det här, jag kräver mina insatser som jag förtjänar. Alla borde få den hjälpen och alla har den rättigheten att leva så, så som ni blir behandlade vill vi också bli behandlade..

Bara för att jag har ett funktionshinder betyder inte det att jag ine har samma rättigheter som alla andra , vi har all rätt till ett självbestämmande liv , ni måste se över er handlingsplan ovh genomförandeplan för oss alla med ett funktionshinder

Mvh Viktoria Andersson

Varför är det viktigt?

GÅ ELLER RULLA. ALLA HAR RÄTT TILL PERSONLIG ASSISITANS DYGNET RUNTE LLER LEVA PÅ LSS BOENDE MED LITE STÖD MED PERSONAL.
Göteborg, Sverige

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Uppdateringar

2023-05-20 19:02:01 +0200

10 underskrifter nådda