Hoppa till huvudinnehåll

Till: Uppsala kommun

Rädda Crossroads i Uppsala

Fortsätt att ge stöd till Crossroads i Uppsala så att de kan fortsätta med sin verksamhet.

Varför är det viktigt?

Crossroads är en råd-och stödverksamhet för utsatta EU-medborgare och tredjelandsmedborgare som har uppehållstillstånd i ett annat EU-land och som lever i fattigdom och hemlöshet i Uppsala.

Verksamheten har som mål att motverka socialt utanförskap, stärka varje människa och fungera som en länk till myndigheter.

Här erbjuds bland annat frukost, möjlighet att duscha och tvätta, tolk, myndighetskontakter, stöd och hjälp i att söka arbete och få kontakt med läkare eller tandläkare vid behov.

Crossroads drivs av Uppsala Stadsmission med verksamhetsstöd av Uppsala kommun och är en mycket viktig länk för människor som behöver hjälp med att hitta in i det svenska samhället istället för att leva i utanförskap.

Men nu har Uppsala kommun beslutat att dra in stödet till verksamheten, vilket innebär att Crossroads står inför nedläggning i slutet av oktober, trots att behovet av stöd fortfarande är stort.

“Att sluta stödja verksamheter som Crossroads är att dra bort det sista stolsbenet för utsatta människor som vill skapa en förändring i sina liv. Risken för svartarbete, tiggeri och i värsta fall kriminalitet och prostitution ökar”, säger Kristina Göranzon föreståndare på Crossroads i ett pressmeddelande. (UNT 01.10.18)

Skriv under uppropet och kräv att Uppsala kommun fortsätter att stödja Crossroads verksamhet.

Tack för din hjälp!

Uppsala

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Uppdateringar

2019-05-09 08:32:41 +0200

10 underskrifter nådda