Hoppa till huvudinnehåll

Till: Lena Hallengren och Magdalena Andersson

Stoppa Vaccinpass i Sverige

Vi kommer att uppdatera information på denna kampanj då regeringen har valt att gå vidare med Vaccinpassen, håll i er!

Ser ut som att vi behöver leva med passen för stunden men vi slår tillbaka på så många olika sätt som möjligt. Det finns mycket annat vi kan göra tills dess! Vi vill börja med att nå 50 000 personer, det räcker för att vår regering måste lyssna på vad vi har att säga, sedan får vi se om vi fortfarande ökar i bra takt och når 100 000 så räcker det för att få uppmärksamheten av vår regering.

Vaccinpass innebär helt enkelt en ökad byråkratisk kontroll över människans kropp och människans frihet att röra sig. Därför menar vi att regeringen bör avskaffa vaccinpassen. I synnerhet ifall vaccineringen, som antytts, kommer bli årligt återkommande. Detta skulle bli ett nytt permanent kontrollinslag i vårt samhälle, vilket vi vet om att framtida regeringar kan komma missbruka (exempelvis genom att vägra vaccinera människor som inte är medborgare eller inte kan svenska).

Framförallt bör vi ha ett samtal om hur vi ska återuppbygga vårt samhälle efter Covid. Trots att Sverige – mycket tack vare regeringens val att inte införa en lockdown-linje – har drabbats mildare ekonomiskt sett, så har ändå småföretagare, ungdomar, folk med svag anknytning på arbetsmarknaden och ensamkommande unga drabbats hårt av pandemin.

Ska samhället post-Covid bli ett ännu hårdare arbetslinje-samhälle med mer kontroll, bestraffning och stigmatisering? Eller ska vi ta oss an möjligheten att skapa en framtid där människor kan le och omfamna solen varje ny morgon, och känna tillförsikt för framtiden?

Såhär kan vi inte ha det va?

https://www.svt.se/sport/corona-och-idrott/covidpass-infors-for-storre-idrottsevenemang-inomhus

Gå in och fyll i formuläret hos JO!

Länk till anmälan: https://www.jo.se/sv/JO-anmalan/Skicka-in-anmalan/

Länk till inspo, fakta och juridik: https://www.dagensjuridik.se/debatt/debatt-forslaget-om-vaccinationsbevis-strider-mot-grundlagen/?fbclid=IwAR0jiJjq9swmwmuFxWlnNXhtPGbjSL4x63w2uRHlprMnsuH86446BXFqPeU

Maila gärna kopia/dump av anmälan till regeringskansliet och andra berörda ”för kännedom”.

Mail:

[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
Gärna också till alla partiledare i Riksdagen!

Vi rekommenderar er att INTE ha en hotfull, otrevlig eller ickekonstruktiv ton i brevet, eftersom medierna kommer fokusera på det. Nämn heller inget om konspirationsteorier eller era egna spekulationer. Fokusera på att detta bryter mot patientsäkerheten, grundlagen och Nürnbergkoden.

Vi vill få så många anmälningar till jo.se som möjligt.

Fler instruktioner på vad man kan göra hemifrån soffan samt om man vill kravla sig ut ur vinter grottan och göra någonting mer fysiskt så kommer det mer saftig information om det senare.

Vi samarbetar med denna insamling för att få arvode till advokater som kommer hjälpa oss med rättsprövningen. (Läs "Hur vi tänker överlämna namninsamlingen")
https://gofund.me/0bcddb3c

Stay Tuned!

Varför är det viktigt?

Det är viktigt att folk går med i kampanjen så vi kan stoppa vaccinpass i vårat samhälle. Om vi har vaccinpass i vårat samhälle så kommer det skapa stora skillnader mellan de vaccinerade samt ovaccinerade, där de vaccinerade har mer rättigheter än de ovaccinerade. Dessutom skulle vi förlora stora bitar om inte hela våran demokrati.

Hur den kommer att överlämnas

Namninsamlingen kommer användas till att visa upp att det finns en ordentlig opinion emot skapandet av vaccin pass i Sverige. Om det inte räcker med anmälningar till jo.se så kommer det användas för att ändra regeringens beslut genom att ta ärendet till högsta domstol.

https://www.domstol.se/hogsta-forvaltningsdomstolen/om-handlaggning-av-malen/sa-ansoker-du-om-rattsprovning-av-ett-beslut-fran-regeringen/

Uppdateringar

2021-11-17 22:53:50 +0100

25 underskrifter nådda

2021-11-17 22:36:02 +0100

10 underskrifter nådda